FOLLOWERS GIGIH

HARTA KARUN AHMAD ALBAB

Tuesday, June 29, 2010

Smell like HELL, taste like HEAVEN

Dalam banyak-banyak musim, musim apa paling aku tak suke?? Hah, jawab-jawab.. Sape leh jawab dengan tepat setepat-tepatnya, cik yan bagi 20 sen..hehe.. Okeyhla tu kan.. buleh belik gula-gula 20 sen.. dapat 4 biji tuh...

Hah?? Apa jawapan dia?? Musim bola?? tteett..SALAH.. Musim Bunga..tteett..SALAH JUGAK.. Musim tengkujuh?? teett..SALAH LAGIK..musim durian.. Ye...tepat sekali.. 101.9 markah untok sape yg jawab tuh.meh sini cik yan nak bagi 20sen wat beli gula-gula..hehe

Bak kate tajuk entry ni "Smell like hell, taste like heaven" ececeh sebenaqnye ayat ni ter cut n pasete kate-kate enchik koibito aku da...hehe.. Seriously, bagi sesetengah orang maybe gile sangat dengan durian nih..pantang jumpa durian.. bak kate P.Ramlee.. ibarat lagu dan irama tak buleh dipisahkan..hehe..salah satu contoh manusia yg terdekat..ha..tu dia..enchik koibito aku tuh.. Kejap-kejap nak pegi pasar tani beli durian..kejap-kejap pegi pasar malam nak beli durian..kejap-kejap g pasar suboh nak beli durian..eh?? ade ke pasar suboh..(Nampak sangat temberang lebey..hehe..

Sebab apa entry tajuk durian ni?? Sebabnye balik-balik keje je dari gate umah..tak masok lagi pon dalam umah,, tu dia..sebatu dah bau durian..idong aku nie memang la alergi bau durian..Teros masok umah dengan hidung tertutup ibarat ninja nek atas..Aduh..bau jugak..cis,,menyengat betol bau dia...(semasa entry ini ditaip,,idong masih lagik ditutup seketat-ketatnye..)


pergh mafia mane la tkot bau durian ni...

Haram maklum,, I memang anak jati, dara daging jati, melayu jati yang berasal dari kampung.. Maka dengan itu, secara tak lansungnye, anak tekak aku pon memang anak tekak jati dr kampung.. Tapi entahla..Memang tak buleh masok durian ni.. Actually, bukan durian je..sume jenis buah aku tak makan.. (cite tipu..hehe...) ade la dalam 5,6 jenis je yg aku makan. Tembikai aku makan tapi kene hak merah-merah je, adik-beradik mangga and yang sewaktu dengannye pon aku makan, erm lagik?? hehe..tu je kot..

Side effect kalo aku degil jugak nak makan durian.. hah,, esok aku dah tak bernafas dah. (buat citer tipu lagik) haha.. erm takla..mesti aku dah munta-muntah keluar segala cicak kubing, anai-anai, cipanzi dari dalam perot aku ni..(nak wat citer dusta pulak).. hehe.. Betol la..cik Tipah tak tipu..tapi cik yan tipu..hahaha...(^-^)

korang cakap la durian ni sedap ke..lemak berkrim disukai ramai ke..menjilat jari kaki ke..aku akan tetap katatakan TIDAK pada durian..hehe

Orang selalu cakap kat aku "Rugi zaman remaja aku sebab tak makan durian"..ohoho.. pada aku tak rugi langsung..malah aku amatlah berterima kasih kepada sesape yang buleh melupuskan durian ni..Statement jahat gile..haha.. Patotnye kene bersyukur cik yan oiii, Durian tu kan ciptaan ALLAH.. rezeki untok manusia.. ALLAH dah bagi ha makanla.. Ni tak cerewet..Busuk la..itu la..ini la..gedik betol..(Sedang berkata-kata pada diri sendiri)..=)

Tapi.......Aku pernah jugak makan durian tau..sape cakap aku tak penah makan langsung?? (muke dengan riak dan takburnye..) Dengan syarat yang telah ditransformasikan menjadi bukan durian tapi berasal dari durian..Huh?? contoh..jem durian aku makan..Lempok durian pon aku makan..Cuma..tempoyak je aku tak makan.. So,, korang takleh la nak cakap zaman muda aku rugi kan?kan?kan? hehe

Jadik, moral of the story, kepada yang diluar sana, ibu-ibu bapak-bapak (dengan nada menyanyikan lagu Wali-Cari Jodoh) atau bakal ibu-ibu bapak-bapak,, didik la anak-anak anda dengan memakan durian sejak dari dalam perot lagi ye...Kang dah besar,, rugi je zaman remaja dia..haha..

jangan biarkan anak-anak anda jadi begini..kesian durian tuh..kecik ati durian tuh nanti..

p/s : orang-orang yg suke perli aku tuh tengah countdown aku mengandung..(hep..aku masih anak dara sunti dan belom berkawen ye..bujang trang tang tang..) sebabnye diorang nak tengok either aku mengidam durian ke tak nanti.. time tuh terima je la Cik yan kalo ade yang cakap " Haa..hambik ko..padan muke..dulu durian depan mate jual mahal,,skang tak cukop dulang sume ko libas"..kalo statement ni kuar dari mulut laki aku,, memang la aku stapler-stapler mulut dia nnt pastu wat frame kat umah..

2 comments:

  1. durian sedap oouuhhh!!!

    ReplyDelete
  2. hehe..
    tp sy x berapa minat la...=)

    ReplyDelete

Cicakman, kluangman, spiderman, superman
Dah bace jemputlah bagi comment